ЕВРОПЕЙСКИ ЦИФРОВ ИНОВАЦИОНЕН ХЪБ В СЕКТОР СТРОИТЕЛСТВО

Уебсайт: https://www.edih-construction.bg/,

Е-mail за обратна връзка :  office[@]edih-construction.bg


Представляващ : ЛЮБОМИР НИКОЛАЕВ ПЕЙНОВСКИ

Телефон за обратна връзка: +35928062430 – Мария Накова


Кратко резюме на организацията (бизнес визитка)

Европейският цифров иновационен хъб в сектор строителство е инициатива, насочена към подкрепа на строителната индустрия в България чрез внедряване на иновации и цифрови технологии. Основната цел на хъба е да ускори цифровата трансформация на сектора, като осигурява достъп до нови технологии, обучения и финансиране. Хъбът насърчава устойчиви практики, кръгова икономика и повишаване на конкурентоспособността на компаниите. Чрез сътрудничество с университети, научни организации и бизнеси, хъбът се стреми да изгради екосистема за иновации и устойчиво развитие в строителството.


ПРЕДСТАВЯНЕ НА ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИЧНИ ПРОДУКТИ И УСЛУГИ

Продукт / Услуга 1

Тестване преди инвестиране

Услугата „Тестване преди инвестиране“ предлага на строителните компании възможността да изпробват нови технологии и материали в реална или симулирана среда, преди да направят значителни финансови вложения в тях. Това включва използване на цифрови инструменти за моделиране, симулации и виртуална реалност, които позволяват на фирмите да предвидят въздействието на иновациите върху ефективността, безопасността и устойчивостта на техните проекти. Иновативният аспект на услугата е създаването на виртуални прототипи и тестови сценарии, които намаляват рисковете, свързани с внедряването на нови технологии в строителството.


Продукт / Услуга 2

Достъп до финансиране

Услугата „Достъп до финансиране“ е създадена да подпомага строителни компании в осигуряването на необходимите финансови ресурси за внедряване на иновации и дигитални решения. Хъбът предлага консултации и насоки за кандидатстване за европейски и национални грантове, фондове и инвестиции. Чрез мрежа от финансови институции, бизнес ангели и фондове за рисков капитал, ЕЦИХ в строителството улеснява връзката между иноваторите и потенциалните инвеститори. Основният иновативен аспект на услугата е в прилагането на специализирани платформи и инструменти за оценка и избор на най-подходящите финансови възможности за всяка компания.


Продукт / Услуга 3

Обучения и изграждане на капацитет

Услугата „Обучения и изграждане на капацитет“ предлага разнообразни програми за обучение и сертификация в областта на дигитализацията и иновациите в строителството. Курсовете покриват теми като използване на софтуер за управление на проекти, 3D моделиране, BIM (Building Information Modeling), автоматизация и роботизация. Услугата е насочена както към ръководители, така и към оперативен персонал, като съчетава теоретични знания с практически умения. Иновативният аспект е в предлагането на интерактивни обучителни модули и симулации, които адаптират съдържанието към индивидуалните нужди на участниците.

Scroll to Top